Faktoja         Historiikkia         Gallery         Main


Historiikkia

2006     2007     2008     2009     2010Tammikuussa 2009
Kuukauden hiljaiselon jälkeen tuli Jonelta kauan odotettu viesti; Helmojen muotit alkavat valmistua ja kohta olisi ensimmäiset lasikuituvedokset valmiit sovitettavaksi.
Bisneksiä tuli hierottua myös erään meikkarin kanssa ja pieni pääsi kunnon kauneushoitoon. Kovasta kohtalosta kärsinyt maalipinta sai uutta kiiltoa ja hehkua ammattitaitoisissa käsissä Autojalostus-nimisessä firmassa Vantaalla. Samassa tohinassa päivittyi lähivaloiksi Cobran xenonit.


Helmikuussa 2009
Ensimmäisellä viikolla tuli käsky kohti Klaukkalaa sovittamaan helmojen istuvuus. Pieni pyyhkäisy hiekkapaperilla ja helmat istuivatkin kuin nyrkki silmään. Helmat mukaan ja maalaria metsästämään.
Helmoille löytyi maalari ja koska näin helmikuussa ei ollut mitään tarvetta saada helmoja kiinnitykseen, annettiin maalarille aikaa. Kun hän kiireiltään kerkiäisi niin suihkauttaisi hän niiden päälle kerroksen 6R8.


Huhtikuussa 2009
Kesävanteet alle ja jännittämään. Pettymys. Tuntui että vanteet vain hävisivät jonnekin syvyyksiin vaikka ET olikin 35. Hetken tuumailujen jälkeen kuitenkin tultiin tulokseen, että koska isännän vanteet olivat aivan kaarien huulilla ja juuri ja juuri kuvio pysyi lokarissa, Corollan vanteet vain näyttivät olevan kovin syvällä. Ja kun autoon pakkautui neljä normaalikokoista ihmistä ja ensimmäinen vähänkään suurempi epätasaisuus tuli tiellä vastaan, kuului kraaps - vaikka kaaret olikin mankeloitu!
Toisella viikolla helmat saivat ja värin pintaan ja kunnolla kuivuttuaan ne asennettiinkin paikoilleen - ja kyllä kelpaa ajella (:


Toukokuussa 2009
Ei ikäkriisistä kärsivälle ihmiselle pitäisi antaa pinkkiäteippiä ja saksia käsien ulottuville! Takaluukussa oleva tehtaalla kiinnitetty Corolla-teksti sai kaverikseen tarran, joka oli varusteltu kirjaimin Teini- . Ja ai että on hieno! (:


Kesäkuussa 2009
Oli vain saatava jotain uutta kivaa ja näin ollen Jone pääsi kalvottamaan etuikkunoita. Teko ei ollut mikään fiksuin mahdollinen veto näin kesää vasten, koska ilmastoinnin puuttuessa auto alkoi lähentelemään saunan lämpötiloja kaksi viikkoa. Pienivihreä siirtyi noiksi kahdeksi viikoksi pakkolomalle.


Heinäkuussa 2009
*Hinkhinkhink* Vaihdekepin nuppi sai kyytiä. 9 vuoden ikä alkoi jo alumiinissa näkyä ja lakka oli lähtenyt paikka paikoin. Vesihiomapaperilla ensin lakka pois ja Autosolia perään. Askartelun alussa en olisi uskaltanut sanoa että nupista tulee kuin uusi, tai siis sen alumiiniosasta - nahkaa kun ei paljoa kiillotella uuden näköiseksi ; D Laulatettiin myös hieman tarrakonetta ja harrastettiin tarratuninkia. Melko räyhä naama tuli apparin puolen kylkeen. Jossain vaiheessa joku vähän miedompi naama sitten toiselle puolelle.
Isompikin tuninki pääsi alkuun kun uusi puskuri vietiin maalaamolle korjattavaksi ja maalattavaksi. Edellisellä käyttäjällään hieman halkeamaan päässyt puskuri on muuten vakion näköinen, joskin siihen on vain lisätty saumattomasti kulmpalat ja valojenpesu-suuttimet poistettu. Kuun vaihduttua pitäisi puskimen olla esittely kunnossa.
Aivan kuun lopussa luovuin Barzettan Volanteista, elin ensin päivän toivossa, että olisin tilalle saanut tuuman pienemmät huulivanteet, mitkä olisivat olleet melko räyhän levyisetkin (eteen 7,5" taakse 9"), mutta kohtalo puuttui peliin ja vanteet oltiin ehditty myydä. Vauhdistahan se olisi ollut vain kiinni olisivatko ne loppu peleissä edes mahtuneet : D Kaverin lähes mustaksi maalatut, kuitenkin tumman grafitin värisiks sanotut Alession F1 sain auton alle kunnes vanteet jostain keksin. Tykästyin Alessioihin sen verran että tarjouduin jopa ostamaan ne, mutta ikäväkseni ei vanteille oikein sopuhintaa löydetty. Interwebbi siis taas laulamaan ja tulikin tilattua Zero Wheelsin ZE03 16" ja niille Goodyearin Eagle F1t. Seuraavaksi varataankin aika maalarille joka saa suhia Zerotkin mustaa hipoviksi tummiksi graffiteiksi (:
Puskurikin saatiin kiinni vielä kuun lopussa ja onhan se mörkö verrattuna edelliseen.


Elokuussa 2009
Vanteiden saavuttua myymälään tarkistus vain että olivat oikeat ja suorinta tietä Lepsämään maalarille. Kumitkin saapuivat seuraavalla viikolla ja sitten jäätiinkin odottelemaan maalarin soittoa josko vanteet olisivat noudettavissa. Vanteiden väriksi tuli Gun metal, joka olikin hieman pettymys vaaleutensa suhteen, mutta turha rypistellä kun on jo housuissa. Autossa kiinni ne eivät näyttäneet enää niin pahoilta, mutta on ne vaan vaaleammat kuin olivat Alessiot. Ja kovin on puolatkin kapeat, mutta nyt on ja pysyy.
Pitkään enemmän ja vähemmän huumorilla himottu sydämen muotoinen putkenpääkin päätyi hyllyyn odottamaan asennusta ystävän toimesta. Se istuu varmasti kuin nyrkki silmään Teini-tarran kanssa :D


Marraskuu 2009
Hetken hiljaiselon jälkeen oli taas pakottava tarve saada jotain uutta kivaa ja päätinkin antaa auton T.J-Stylingin poikien käsiin. Kontista olisi saatava se tylsä laatikko pois ja tilalle jotain vähän siistimpää ja istuvampaa. Toiveeksi jätin jotain yksinkertaista ja sellaista että kontissa pystyisi vielä jotain säilyttää. Kahden viikon jälkeen kontti olikin valmis. Teemana Spongebob Squarepants ja säilytystilaa sen verran mitä poskisyvennykset antoivat periksi. 10" subi vaihtui 15" ja nyt sitten sitä bassoa riittää, vaikka alitehoinen vahvistin onkin (ja taas kiitos veroviranomaisten päätösten, pääsen ostamaan itselleni joululahjoja - hifitely-kauppaan mars). Teeman mukaisesti auton kylkiinkin tehtiin tarratuninkia ja vihreä pallonaama joutui poistumaan (:


Joulukuu 2009
Piti saada luksusta autoon niin tulipa sitten vaihdettua pissapojan suuttimet Lexuksissakin tutuiksi käyneisiin viuhkasuuttimiin (omaan autoon tulleet suuttimet tosin ovat Avensiksen, mutta kun ei kerro kellekään niin ei kukaan tiedä (; )
Joulun kunniaksi Pieni vihreän maalipinta suojattiin 3 vuotta kestävällä kestopinnoitteella, Silver Seal Nano 2K - työsuhde-edut on kivoja (^^;).